Foto: Akbayan Youth
Artikel
2017-03-24
Rodrigo Duterte har styrt Filippinerna i nästan ett år. En regim som dragit ner landet i ett svart hål av fascism. Men en motståndsrörelse kämpar mot Duterte, en rörelse som leds av SSU:s systerorganisation Akbayan Youth.
Recension
2017-03-17
Politisk synt, feministiskt kärlekskrig och dolda delar av Sveriges historia - det är detta som står i centrum när Frihet väljer den bästa kulturen just nu!
Foto: Pressbild.
Intervju
2017-02-17
Hur mår klasskampen i Sverige idag och hur går det egentligen för vänstern? Frihet ringde upp Göran Greider för ett samtal om arbetarklassen, klassupplopp och vänsterns maktlöshet.
Foto: Nada Pleskonjic.
Reportage
2017-02-15
I Serbien växer en ny generation upp som beskrivs som konservativ och passiv och som väljer Ryssland framför EU. Men samtidigt syns en färgglad proteströrelse på Belgrads gråa husväggar, en proteströrelse som vill se ett bättre Serbien.
Illustrationer: Nils-Petter Ekwall
Artikel
2017-02-13
Upp till kamp! Frihetskolan gör här en rejäl genomgång av nästan 300 år av klasskamp i Sverige.
Foto: privat.
Artikel
2017-02-08
Isabell Lindalen har rört sig runt bland SSU-distrikten som ombudsman och samlar på erfarenhet. Med det i bagaget har Isabell några utmärkta tips till vad som funkar för att göra SSU framgångsrikt. Så gjorde hon för att nå dit.
Illustration: Texasjohny.
Artikel
2017-02-06
Den 12 februari går Turkmenistan, ett av världens mest slutna länder, till val. Frihet ringde upp Johan Engvall på Utrikespolitiska institutet för att höra om situationen i landet och hur demokratiskt valet egentligen kommer vara.
Foto: Robin Velander.
Intervju
2017-02-03
SSU:aren Aza Cheragwandi är Unga republikaners nye ordförande. En post som kommer med uppdraget att driva debatt och utbilda om monarkins vara eller icke-vara. Men också med ett massivt näthat.
Illustration av Texasjohny.
Krönika
2017-02-01
"Han har rakad skalle, vältränade armar och när han ser mig avfyrar han ett stort leende." - vad skulle hända om vi faktiskt träffade och snackade med våra meningsmotståndare? Läs Navid Modiris gästkrönika!
Illustration: Camilla Frantzell.
Krönika
2017-01-30
"När välkända partier och förbund börjar rikta udden mot nyanlända, då blir det ännu svårare att vara den som tycker att Sverige ska ta emot flyktingar." - när allt fler börjar tvivla, vad händer då? Läs Linnea Swedenmarks krönika.

Sidor