Illustration: Texasjohny
Artikel
2016-05-02
20-30 tyfoner drar in över Filippinerna varje år. Något som påverkar det politiska läget i landet, inte minst nu när det drar ihop sig för val den 9 maj. Frihet kontaktade Tamara Vocar, handläggare för Filippinerna vid Olof Palmes internationella...
Foto: Petter Cohen
Intervju
2016-04-29
Gustaf Norén är trött på musikindustrin. Frihet har träffat den forne Mando Diao-sångaren för ett samtal om att göra upp med en kapitalistisk och rasistisk kultursektor.
Illustration: Texasjohny
Krönika
2016-04-27
"Tio månader efter studenten fick jag jobb som programledare på Sverige Radio och det har jag inte skolan att tacka för." - gästkrönikör Evyn Redar berättar i Frihet om att hantera en skoltid med en oförstående vuxenvärld.
Foto: SSU
Intervju
2016-04-25
I IUSY samlas världens socialdemokratiska ungdomsförbund. Generalsekreterare är SSU:s Evin Incir och Frihet ringde upp henne för ett samtal om organisationens arbete och socialdemokratins utmaningar i världen.
Illustration: Camilla Frantzell
Krönika
2016-04-22
"Svaren som min hjärna kommer på när jag ska sova går att använda i framtiden, både av mig och kanske av dig som läser. För nästa gång någon försöker säga åt mig att jag inte är en riktig sosse, då kommer mitt fantastiska svar direkt."
Foto: Robin Velander
Intervju
2016-04-20
Tajma Sisic är ny internationell ledare i SSU Kronoberg. Frihet träffade henne för att ta reda på mer om hennes brinnande engagemang för internationella frågor.
Foto: Camilla Lindqvist
Intervju
2016-04-19
Frihet har träffat romandebuterande skräckförfattaren Madeleine Bäck och pratat "Vattnet drar", en historia full av mystik och sex bland Gästriklands bruksorter.
Reportage
2016-04-15
Hur ser en våldtäkt ut och var går gränsen för vad som är sexuellt våld? Frihet har träffat Olga och Maria som berättar om sina upplevelser.
Foto: Föreningen Storasyster
Intervju
2016-04-14
Föreningen Storasyster är en av de organsiationer som finns för att stötta dig om du blivit utsatt för sexuellt våld. Frihet har träffat Cecilia Bödker Pedersen, verksamhetschef på Storasyster för ett samtal om föreningens arbete.
Ledare
2016-04-13
Tyngden av en vuxen mans kropp över min egen. Hans våldsamma försök att sära på mina ben. Jag river. Biter hål på hårig hud. Sparkar och skriker. Jag skriker för mitt liv men allt jag hör är: ”Tyst. Bara tyst. Tyst.”

Sidor