Courtney Barnett
Recension
2015-05-25
Courtney Barnett har lyckats med att skapa gitarrdriven punkig musik med text och sång som är något slags hybrid av Bob Dylan och ”Broad City”.
Krönika
2015-05-25
”Vad är ett namn? Det som vi kallar ros skulle ju dofta lika underbart vad det än hette.” säger Julia till Romeo. För att i nästa andetag be honom att byta namn. Vad spelar det för roll vad vi kallar saker, vad vi kallar varandra? Vad spelar det...
Artikel
2015-05-22
Den 29 maj har Socialdemokraterna kongress. Då beslutas det om viktiga frågor i partiets politik. Ester Nilsson är yngst av alla som ska delta. David Lindvall var yngst förra gången.
Reportage
2015-05-21
När svarta och fattiga kvoteras in på Brasiliens universitet påbörjas den största sociala revolutionen sedan slaveriet avskaffades. Än är det långt till konstitutionens dröm om medborgarnas lika värde och möjligheter – men för första gången finns en...
Artikel
2015-05-21
Bim Eriksson är serietecknaren som också är lokalpolitiker och aktiv i SSU. Just nu drar hon de sista strecken i debutboken som kommer ut nästa vinter.
Ledare
2015-05-20
Integration är ett begrepp som ibland kan hamna snett. Misstolkas och missbrukas. Hamna i rasisters mun och felaktigt förvandlas till assimilation.
Sexspalt
2015-05-19
Jag har träffat en kille på nätet som jag gillar. Vi har skrivit till varandra i några veckor. Nu vill han träffas och jag vill också det. Jag är jättenervös för att han inte ska vara den jag tror. Han vill inte skicka någon bild och han vill att vi...
Pooneh Rohi
Artikel
2015-05-19
Det har alltid varit viktigt att passa in. Att bli en i mängden. Att ses som svensk. Den finaste komplimangen hon kunde få som barn var missuppfattningen att hon var adopterad. Pooneh Rohi är författaren bakom debutromanen ”Araben”.
Recension
2015-05-12
Sveriges kanske mest kontroversiella artist har betsämt sig för att skriva om sitt liv. Våldet, drogerna och mörkret går som en röd tråd genom boken.
Recension
2015-05-11
Ben Gibbards soloprojekt från 90-talet blev snabbt ett Grammis-nominerat indierockband under början av 2000. Efter fyra års tystnad släpper Death cab for cutie nu för första gången en platta utan Chris Walla, producenten och en av frontfigurerna i...

Sidor