Krönika
2015-07-29
”Just det, en kvinna dog här i natt”, sa chefen redan innan jag hunnit hänga av mig jackan. Det var första dagen på mitt sommarjobb. Jag hade fyllt 15 år och det nervösa magpirret spred sig så det bubblade i hela kroppen. 
Pressbild: Stockholm Pride
Artikel
2015-07-24
Snart är det dags för Stockholm Pride. Ett evenemang som pyser av så väl fest och glam som politik och kamp. Frihet tog ett snack med Sandra Ehne, ordförande för den ideella, icke vinstdrivande, organisationen Stockholm Pride.
Recension
2015-07-20
  Haruki Murakami är författaren från Japan som ofta kommer upp när man pratar om Nobelpriset i litteratur. Tyvärr kommer inte den här novellsamlingen att flytta honom närmre det priset. 
Recension
2015-07-17
Människor från världens alla hörn hopkopplade mentalt. Med det som grundplåt fascinerar nya teveserien ”Sense8”. Skådespelet är det enda som drar ner.
Debatt
2015-07-15
En av de stora skillnaderna mellan höginkomsttagare och arbetare är vården och hälsan. När Alliansen styrde fick rika chansen att köpa sig ”före i kön”. Men med en socialdemokratisk regering ser jag nu hopp om en mer jämlik vård som inte avgörs av...
Reportage
2015-07-13
Ingen sitter säker när Partiet drar fram genom Sverige. Musiken är kraftfull, texterna träffsäkra och kritiken skarp. Och det är just musiken som står i centrum, inte berömmelse, kredd eller kapital.
Sexspalt
2015-07-10
Jag har problem med min sexlust. Jag har varit tillsammans med min pojkvän i åtta månader, och det känns som att min sexlust minskat hela tiden. Jag vill kunna slappna av och njuta som jag brukade göra, men som det är nu så blir jag bara stressad...
Skiljelinje
2015-07-08
Ellinor Eriksson, ordförande SSU – Ja, vi vet att marknaden inte kommer lösa bostadskrisen själv. Politiken måste sätta målen och ha samhällsvisionen.  
Artikel
2015-07-08
Det skulle bli några minuter om Stallet. Men sex månader senare var resultatet betydlig större än så. En timslång dokumentär om människorna som flytt för sitt liv och hamnat på asylboendet i Åtvidaberg.
Krönika
2015-07-06
Det är tydligen skillnad på våld och våld. Vem som utför och vem som utsätts. Min teve är full av filmer och serier där tusentals kvinnor mördas och våldtas på varierande kreativa sätt. Det är fiktion men återspeglar det våld som jag läser om varje...

Sidor