Foto: Robin Velander
Artikel
2016-10-21
120 SSU:are. Fyra städer. Två dagar fyllda med kunskap. Det här är utbildningen som ska stärka klubbarna och som kallas för ett av de största projekten SSU har. I helgen är det dags för Klubbtaget.
Illustration: Camilla Frantzell.
Artikel
2016-10-19
Hur kan egentligen TTIP påverka din framtid? - "De här fyra små bokstäverna är så mycket mer än bara ett frihandelsavtal som enligt vissa ivriga förespråkare kommer förvandlas till ett miljardregn över EU. Det är ett hot mot demokrati".
Illustration: Texasjohny
Intervju
2016-10-17
"Trump försöker framställa det som att allt går åt skogen". Nu på onsdag är det dags för den tredje tv-debatten mellan Hillary Clinton och Donald Trump. Två kontroversiella kandidater i en valrörelse som sägs vara den smutsigaste någonsin.
Foto: Robin Velander
Artikel
2016-10-14
Efter sommarens rapporter om sexuella övergrepp på festivaler bjöd Frihet in tre manliga SSU:are till ett panelsamtal om mansrollen, sex och hur man krossar patriarkatet som man.
Sexspalt
2016-10-12
Är tjejer verkligen extra känsliga under mensen? - "Beteendet att killar förklarar tjejers känslouttryck eller åsikter med fysiologiska tillstånd (till exempel att ha mens) är inte bara tröttsamt och sunkigt värderingsmässigt..."
Foto: Gabriel Liljevall
Artikel
2016-10-10
Rektor på Arenaakademin, ledamot i SSU:s förbundsstyrelse, serieskapare och bokdebutant. Bim Eriksson har många strängar på sin lyra. Det här är vägen fram till den smältdegel av politiska uttryck hon lever i idag.
Reportage
2016-10-07
Ett år har gått sedan freden mellan PKK och den turkiska staten kollapsade. I skuggan av kriget växer nu etniska spänningar mellan grupperna. Frihet har fått exklusiv insyn i PKK:s kärna och fått svar på varför dagens strider blivit så våldsamma.
Skiljelinje
2016-10-05
"Då kan man inte bygga murar och stötta Turkiets skurkregim" - Har EU-samarbetet spelat ut sin roll?
Krönika
2016-10-03
"Eller gör det enkelt för dig – räkna namn på vilka som spelade på Bråvalla i somras. Det är värdelöst helt enkelt." - Frihets kulturkrönikör John Antonsson skriver om det vita patriarkatets kultur, men hur mäktig är den egentligen?
Foto: Privat
Artikel
2016-09-30
Konflikten mellan colombianska staten och FARC-gerillan kan snart vara över genom ett historiskt fredsavtal. SSU:s systerorganisation ONJL har spelat en viktig roll i fredsprocessen.

Sidor