Intervju
2016-09-28
Pontus Rahm förlorade flera nära familjemedlemmar i cancer nästan samtidigt. Här berättar han om den tunga sorgen och varför han valt att föreläsa om sjukdomen.
Illustration av Texasjohny.
Krönika
2016-09-26
"I USA har synen på barn som en möjlig handelsvara funnits länge." - gästkrönikören Paula Dahlberg ställer sig frågan om när vi passerar gränsen för mänskligt värde och gör en människa till något annat än en individ.
Foto: Anna-Maria Marklund
Intervju
2016-09-23
24-åriga R'n'B-artisten Cherrie Hersi tror att känslorna som förmedlas i musik kan påverka mer än politik. "Känslor är det enda universella språk som alla pratar och ingen kan förneka", säger hon.
Illustration: Camilla Frantzell.
Krönika
2016-09-21
"Det är en märklig politisk tid när ett tal på en musikfestival låter rimligare än genomförda lagändringar."
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Artikel
2016-09-19
Varje måndag skrämmer Jack Werner slag på sina lyssnare med podcasten "Creepypodden". Frihet träffade Werner under planeringen av höstens avsnitt för att diskutera källkritik, forumkultur och vad egentligen begreppet "creepypasta" betyder.
Foto: Robin Velander
Artikel
2016-09-16
Sverigeresan tog Frihet denna gång till Trollhättan och SSU Norra Älvsborg som jobbar för att bli (eller säger sig vara) SSU:s mest internationella distrikt.
Debatt
2016-09-15
"Förändringen kommer inte att komma uppifrån, vare sig i gudomlig, filantropisk eller parti-byråkratisk form. Kräv en förändring nu; kräv att få din röst hörd!" - håller du med? Skriv till info@frihet.se!
Reportage
2016-09-14
Förra hösten skärptes kontrollerna vid Sveriges gränser. En brutal dominoeffekt av tillfälliga murar startades då genom Europa. Frihet har följt polisens arbete vid Sveriges södra gräns, en kontroll som ingen asylsökande längre passerar.
Illustration Annelie Carlström.
Ledare
2016-09-12
"Jag menar, hur svårt kan det vara att förstå att barn ska inte ha sex, att människor i nöd behöver stöd och att ordningsmakten i Sverige borde ha betydligt bättre saker för sig än att vakta tågstationer och fråga efter pass?"
Illustration: Texasjohny
Artikel
2016-09-09
Den 18 september är dags för parlamentsval i Ryssland. Frihet ringde upp Martin Kragh, forskare inom nutida rysk politik, för att höra mer om stämningen i Ryssland och för att prata om parlamentsvalet som bara verkar vara ett spel för gallerierna.

Sidor