Boendemonstret

Recension


 Allkomikerna Fredrik Lindström och Henrik Schyffert blev så fästa vid ståuppshowen ”Ljust & Fräscht” att de gjorde en coffeetablebok med samma namn. Resultatet är en 200-sidig lyxutgåva med bländande foton på såpade vita brädgolv, inzoomade köksdetaljer och svindyra designklassiker. Schyffert och Lindström, båda duktigt inredningsintresserade, skärskådar, analyserar och sågar vår tids inrednings- och bostadshets. Med humor och skärpa letar de ivrigt efter boendets själva drivkrafter. IKEA:s affärsmodell, att sälja modernitet för att få folk att fortsätta handla. Den märkliga trenden med ofunktionellt öppna planlösningar. Liksom vindsvåningsdebatten från förra året. ”Ljust & Fräscht” plockar tecken i tiden för att illustrera om vad som händer när klyftorna vidgas i boende-Sverige. När pengar inte längre kan markera avstånd blir det boendet som avskiljer och blir vår tids stora klassmarkör. Roligt, smart och träffande.

Bok – ”Ljust & Fräscht” (Litteraturförlaget Lindström & Schyffert) finns i bokhandeln.

Lägg till ny kommentar

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
Genom att skicka in det här fomuläret så accepterar du Molloms användarvillkor.