Suck över tillvaron

RecensionMiles Heller är en lovande student som flytt barndomens New York och arbetar med att fotografera hus i samband med utmätningar. Olyckliga omständigheter tvingar Miles bort från exilstaten Florida och snart är han tillbaka i uppväxtens hemstad. Där flyttar han till ett utdömt och ockuperat hus i Sunset Park, som han delar med den gamle vännen Bing och de nyfunna vännerna Ellen och Alice. Paul Auster är en författare som alltid imponerar i sin skicklighet som skribent, inte minst på det sätt han lyckas blanda det förflutna med berättelsens nutid . “Sunset Park” är en roman som ställer frågor om vårt samhälle, alla karaktärer är på ett eller annat sätt verksamma inom kulturens värld. Miles är i grunden en ung man med djup förståelse för litteraturen, Bing en egensinnig jazztrummis som avskyr modern teknologi, Alice skriver en avhandling om efterkrigsfilm och kämpar i yttrandefrihetsorganisationen PEN och Ellen är en illustratör med dåligt självförtroende. I det utdömda huset i Sunset Park hittar de fyra genom varandra tillbaka till sin konst och sig själva.

Bok – ”Sunset Park” (Albert Bonniers förlag) finns i bokhandeln nu.

Lägg till ny kommentar

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
Genom att skicka in det här fomuläret så accepterar du Molloms användarvillkor.