Tänkande pop

Recension


 Det finns musik som får dig att bli glad. Det finns musik som får dig att vilja slita ut trumhinnorna. Deportees “Islands & Shores” får dig att tänka. Tredje spåret “A heart like yours in a time like this” får liksom hela världen att stanna upp. På tunnelbanan, framför datorn och vid den stjärnklädda höstnatten, du stannar och tänker till, låter bakgrundskören fylla dig med en känsla som ligger bortom vardagens trista lunk och populärkulturens verklighetsflykt. Någon sa att skivan är typiskt norrländsk, något som är svårt att helt hålla med om. Skivan är snarare typiskt intellektuell, det är stillsam popmusik med oändligt många bottnar, det är politiskt tänkande som letat sig bort från det slagordsarketypiska. Politiken finns i stället i träffsäkra metaforer som borde göra de flesta litterära skapare avundsjuka. I titelspåret sjunger Peder Stenberg “In world where everyone is an island I find myself there waiting on the shore”. Frågan är om det går att bättre uttrycka missnöjet över rådande tidsanda.

Musik – ”Islands & Shores” finns att köpa i skivbutiker eller på nätet nu.

Lägg till ny kommentar

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
Genom att skicka in det här fomuläret så accepterar du Molloms användarvillkor.