Frihet från förr

1967
Artikel

I det första numret av Frihet 1967 ligger stort fokus på internationella frågor. Redan på lederasidan skriver man ”Äntligen försvardebatt”, sedan intervjuas försvarsminister Sven Andersson och Sveriges då kanske mest kända pacifist: Per Anders Fogelström. Författaren var ordförande för Svenska Freds- och skiljedomsföreningen och efterlyste ett starkare FN. Och så önskade han nedrustning: ”Som det nu är har vi börjat i fel ända. Vi vill fred och för den saken satsar vi stora pengar på krigsmakten! Det är ju fullstänidgt inkonsekvent!”, sa Fogelström till Frihet.

Lägg till ny kommentar

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
Genom att skicka in det här fomuläret så accepterar du Molloms användarvillkor.