Hallå där…

Robert Jacobsson, sexualrådgivare och hbtq-aktivist
Artikel

 Bild: Julia Blomberg/SR

Du höll nyligen en sekulär predikan på Södra Teatern i Stockholm, vad handlade den om?
- Den handlade om min strävan efter en sexuell revolution. Och den når vi inte utan en frigörelse för hbtq-personer (homo-, bi-, trans- och queerpersoner). Det handlar om att jag vill bryta sexuella normer så att vi människor kan leva fullt ut.

Hur gick det?
- Det var nästan fullsatt och det var skitkul. Vi hade precis dragit igång twittertråden #homoriot i samband med det, så det var väldigt starka reaktioner. Många som grät och många som tyckte att det styrkte. Nästan alla kom fram och tackade efteråt.

 Kan du berätta om #homoriot?
- Det är en twittertråd där hbtq-personer berättar om när heteropersoner har tagit sig rätten att förtrycka. Det är väldigt stort och har resulterat i över 11 000 inlägg. Det är många människor som har liknande erfarenheter och berättar om ett strukturellt förtryck.

Vad gör du då du inte predikar?
- Jag är sexualrådgivare på Ligga i P3 och jobbar aktivt med sexualpolitiska frågor. Jag är socionom i grunden och jobbar med människorätt och sexualitet.

Vad är dina planer nu?
- Jag vill skapa en sexuell revolution, så att man kan knulla sig bortom normer som begränsar oss människor. Jag tycker att det är skitviktigt att vi har det göttigt den korta tid vi lever.

Lägg till ny kommentar

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
Genom att skicka in det här fomuläret så accepterar du Molloms användarvillkor.